måndag 8 juli 2013

Filmlogg Vecka 27.

A Scanner Darkly (Richard Linklater 2006). Animerad filmatisering av Philip K. Dick-roman. Ambitiöst, men på tok för litterärt för att fungera som film.

Bill Cunningham New York (Richard Press 2010). Grym dokumentär om legendarisk gatumode-fotograf. Finns att se på SVTPlay:  http://www.svtplay.se/video/1317774/bill-cunningham-new-york.

Margaret (Kenneth Lonergan 2011). En så kallad "förlorad film" som legat på hyllan några år innan den släpptes. Hyfsad standard-indie, men en besvikelse med tanke på hypen.

Passion (Brian De Palma 2012). Brian De Palmas senaste film har blivit rättmätigt sågad, men är inte fullt så usel. Ett par scener med regissörens sedvanliga visuella briljans, gör ändå filmen till ett måste för De Palma-beundrare.

Bernie (Richard Linklater 2011). Oerhört kul film baserad på en sann historia, om en begravningsentreprenör i en Texas-håla som inleder en oväntad vänskap med traktens rika surkärring. Filmen mixar dokumentär och spelfilm fördömligt.

Katinkas Kalas (Levan Akin 2011). Svensk dramakomedi om stel borgerlig middagsbjudning som får oväntat besök. Inte dåligt, men som så ofta i svenska film haltar skådespeleriet emellanåt.

Sinister (Scott Derrickson 2012). Övernaturlig skräckis där true crime-författare själv dras in i det mord-mysterium som hans skriver om. En del bra uppslag, men inte särskilt spännande.

Förälskad I Rom (Woody Allen 2012). Woody Allens senaste europeiska vykorts-komedi är något bättre än hans senaste mediokra alster. En del klassiska Woody-inslag, men ofräsch "italiensk humor" drar ned helhetsintryckert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar