onsdag 11 september 2013

Frances Ha Ha Ha.

Även jag gillade Frances Ha väldigt mycket. En film som väl redan nu har blivit lite av en modern klassiker, och är en av de sällsynta filmer som visar hur vi lever våra liv just nu. Titelns Frances kämpar med att få ordning på sitt kreativa liv, på drift mellan jobb, lägenheter, och vänner. Hon är hela tiden ett snedsteg ifrån hotande social degradering, men har även en unik spiritualitet som knäcker det mesta.

Regissören Noah Baumbach har återigen (den här gången i nära samarbete med huvudrollsinnehavaren och medmanusförfattaren Greta Gerwig) gjort en fullkomligt lysande film. Full av humor och svärta, utan att för den skull bli cynisk eller elak. Som bonus får vi dessutom en kort Paris-episod ,som kan vara det mest tragikomiskt träffande skildringen av ett misslyckade som setts på film på länge.

Sin vana trogen har Noah Baumbach satt samman ett utmärkt soundtrack till Frances HaVarious Artists – Frances Ha (Music From The Motion Picture) OST Alltid lika trevligt med någon som återanvänder gammal filmmusik av Georges Delerue.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar