måndag 29 februari 2016

Filmlogg vecka 8.

Still Life (Uberto Pasolini 2013). Melankolisk brittisk pärla om ensam kommunal begravningsentreprenör. Stillsamt vemodigt om att öppna upp sig för livet.

Wendy Och Lucy (Kelly Reichardt 2008). Tjej med hund på drift i Oregon. Vardagsdramatik ifrån fattig-USA som vi sett förut men gärna ser igen om det är så här väl genomfört. Finns att se på SVTPlay: http://www.svtplay.se/video/6753895/wendy-och-lucy/wendy-och-lucy-avsnitt-1.

Thérèse (George Franju 1962). Lite stel tragedi om kvinna fast i destruktivt äktenskap. Fullföljer inte sin potential men regissören övertygar som vanligt rent visuellt.

Det Ljuva Lättsinnet  (Vittorio De Sica/Frederico Fellini/Mario Monicelli/Luchino Visconti 1962). Ojämnt italiensk episodfilm med (idag oskyldig) betoning på sex. Blandad kompott där Felinis segment är en klassiker medan Visconti står för karriärens bottennapp.

Colossus: The Forbin Project (Joseph Sargent 1970). Superdator vill ta över världen i en film med oväntade vändningar och en orgie i modernism som backdrop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar