söndag 17 juli 2016

Filmlogg vecka 28.

Private Road (Barney Pratt-Mills 1971). Ungt par försöker undkomma småborgerliga konventioner i lågmäld brittisk film av små ögonblick, utan att för den skull vara särskilt märkvärdig.

The Moon Over The Alley (Joseph Despins 1976). Unik film som närmast kan beskrivas som en diskbänksrealism-musikal. Har en alldeles säregen form av mörk realism i svartvitt (och ger en osminkad bild av dåtidens London).

Duffer (Joseph Despins/William Dumaresq 1971). Olustig och otäck men ständigt fascinerade film om ensam yngling som sitter fast i sadomasochistiskt förhållande med en äldre man. En av de bättre skildringarna av mentalsjukdom på film. Fullständigt unik.

Persepolis (Vincent Paronnaud/Marjane Satrapi 2007). Exemplarisk animerad adaption av det klassiska seriealbumet om livet i 80-talets Teheran. En av 00-talets bästa animerade filmer.

Blå Är Den Varmaste Färgen (Abdellatif Kechiche 2013). Modern klassiker. Ett mästerverk som krossar ditt hjärta.

Straight Outta Compton (F.Gary Gray 2015). Välgjord biopic om NWA. Ok som historielektion men filmen är för lång och förlorar sig i beskrivningar av juridiska turer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar