söndag 4 september 2016

Filmlogg vecka 35.

Nerve (Henry Joost/Ariel Schulman 2016). Originell och rafflande tonårsthriller om en bokstavligen livsfarlig form av socialt medier. Ligger helt rätt i tiden.

Le Mouton Enragé/Love At The Top (Michel Deville 1974). Märklig sexkomedi där Jean-Louis Trintignant går runt i Paris och lägrar diverse damer. Står man ut med kvinnosynen så är filmen kul. Hette Bli Rik Och Ligga Med Flickor i Sverige.

Captain Fantastic (Matt Ross 2016). Mysig amerikansk indie med både hjärta och hjärna. En rätt sällsynt slags film numera.

Texasville (Peter Bogdanovich 1990). Onödig uppföljare till Den Sista Föreställningen som är i färg och vulgär. Mer såpig än bitterljuv.

Angel (Neil Jordan 1982). Regissörens imponerande debut som han nog knappt har överträffat. Saxofonist flippar långsamt ur när våldet i Nordirland drabbar honom. Fantastisk lokalkänsla.

Tiara Tahiti (Ted Kotcheff 1962). Två gamla rivaler möts av en slump på Tahiti i trivsam loj skröna med en avspänd James Mason i toppform som slipad expat. En lättsam ripoff av En Gång Hjälte, men kul ändå.

The Death Collector/Family Enforcer (Ralph De Vito 1976).  Våldsamt maffiadrama på lågbudget som vinner på en äkta 70-talsautencitet. Samma smågangster-värld i New Jersey som i Sopranos.  Finns på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=p_8EXC94E1E&feature=youtu.be.

The Hot Spot (Dennis Hopper 1990). Lite överdriven men underhållande neo-noir i svettig Texas-miljö. Visar med all tydlighet på det tragiska i att Mr Hopper inte fick regissera mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar