söndag 5 mars 2017

Filmlogg vecka 9.

I Vildaste Laget (Jonathan Demme 1986). Kul roadmovie som tar en del oväntade vägar. Gräsligt 80-talsmode och superb titellåt av David Byrne som bonus.

Sweden Heaven Or Hell (Luigi Scattini 1968). Numera närmast klassisk mondo-dokumentär om Sverige. Helskoj även om mycket givetvis är arrangerat, och vilken tidsbild filmen ger ändå. Går att hitta på YouTube.

Night Of the Juggler (Robert Butler 1980). Speedad kidnappningsthriller med ett ruffigt New York som backdrop. Innehåller bl.a. en otroligt jaktsekvens. Finns på YouTube med taskig bildkvalitet.

Police (Maurice Pialat 1985). Okonventionell snutfilm som är ännu en smått sensationell film ifrån Pialat. Börjar som hyperrealistisk kritik av det franska polisväsendet och slutar som en ödesmättad kärlekshistoria. En tour de force - insats ifrån Gerard Depardieu.

Emma Mae (Jaama Fanaka 1974). Fin bilder ifrån dåtidens Compton behållning i hyfsad mischmasch av blaxploitation och socialrealism. Vinner på sin uppenbara entusiasm men plågas av "bad acting".

I Asfaltens Jungel (John Huston 1950). Klassisk kuppfilm. Fortfarande en av de bättre i genren.

En Färd Till Indien (David Lean 1984). Regissörens sista film. Inte hans bästa men ändå full av storslagna ögonblick trots longörer och en alltför lång speltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar