måndag 3 januari 2011

Tim Davys is alive and well in Molissan Town.Den urläckra pastischenEdward Hoppers klassiska målning Nighthawks pryder omslagen på några utländska utgåvor av den svenska pseudonymen Tim Davys Amberville, den första delen i hans planerade gossedjursnoir - kvartett om den ibland mörka storstaden Molissan Town som befolkas av inte alltid så snälla mjukisdjur.

Jag var rädd för att hela Tim Davys - projektet skulle rinna ut i sanden efter för mycket hajp kring den första boken, men del tre Tourqai smögs ut i höstas, samtidigt som den andra delen Lanceheim nu finns i pocket. Det är alltid lika roligt att återse den lätt skruvade miljön i Molissan Town (numera den enda svenska spänningslitteratur som jag får ut något av att läsa), de här böckerna kommer inte göra någon besviken.

Frågan vem som döljer sig bakom pseudonymen Tim Davys är dock fortfarande en gåta. Personligen tror jag alltmer att det rör sig om Håkan Nesser. Det finns paralleller i språket och båda författarnas böcker kommer ut på Bonniers.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar