fredag 20 januari 2012

Mera Friedensreich Hundertwasser - arkitektur.

Fernwärme är inte den enda byggnad som Friedensreich Hundertwasser har ritat i Wien. KunsthausWien bär Friedensreich Hundertwassers signum, vilket inte är så konstigt då museet innehåller en stor permanent Friedensreich Hundertwasser-utställning (och även andra tillfälliga utställningar). Även om Friedensreich Hundertwassers arkitektur är roligare än hans ofta lite väl flummiga tavlor, är ett besök på museet en stor upplevelse, inte minst för den originella invändiga utformningen av byggnaden, fyllt av grönskande växter och porlande vatten.

I närheten av KunsthausWien ligger även Hundertwasserhaus, Friedensreich Hundertwassers mest kända byggnad som är en märklig blandning av turistfälla & vanligt bostadshus. Om man bortser ifrån all kommers är dock Hundertwasserhaus en slående vacker byggnad, tänk om en hel stadsdel hade byggts i samma stil?


Om ni vill se flera byggnader som Friedensreich Hundertwasser har ritat, finns det en lista över dem på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_buildings_by_Friedensreich_Hundertwasser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar