söndag 6 juli 2014

Filmlogg vecka 27.

Toomorrow (Val Guest 1970). En av filmhistoriens mer ökända floppar som knappt visades på bio p.g.a. rättighetstrubbel. Popband blir kidnappat av rymdvarelser i en film som är lika hopplös som det låter. För dåligt för att vara kult.

Killer Joe (William Friedkin 2011). Våldsam och oskön film om en white thrash-familj som hyr en yrkesmördare. Matthew McConaughey är bra i titelrollen men det är också allt av intresse.

Villain (Michael Tuchner 1971). Strålande insats av Richard Burton som sadistisk och smyghomosexuell gangsterboss, i en tät och något underskattad brittisk gangsterfilm. 

The Grasshopper (Jerry Paris 1970). Sensationsbetonat melodram om en Las Vegas-showgirls miserabla liv. Lite såpigt men inte så dumt, och med en av filmhistoriens bästa slutscener som bonus.

Smile (Michael Ritchie 1975). Kalejdoskopisk och kanske ibland lite ofokuserad satir om skönhetstävling. En av de bättre Robert Altman-filmer som han har inte regisserat själv.

The Education Of  Sonny Carson (Michael Campus 1974). Ghetto-drama om svart tonårings kriminella bana. En del fina exempel på amerikansk diskbänksrealism, men klumpigt filmad och för många alltför utdragna scener.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar