onsdag 8 april 2009

Sunchine Cleaning.

Sunchine Cleaning (biopremiär idag) marknadsförs som en trevlig komedi. Det är den inte. Rolig bitvis, fast mestadels en rätt smådeppig amerikansk indie när den är som bäst. Realistisk men även full av härliga karaktärer. Två systrar bestämmer startar ett företag som städer upp efter dödsfall när inga alternativ finns kvar. Otippat visar sig denna verksamhet kunna få ordning på deras misslyckade liv. Filmen är snarare karaktärs än handlingsdriven och ger ekon av den sk "New Hollywood" - epoken. Ett gott betyg alltså.

Min nya favo Emily Blunt ger ett hjärteknippande porträtt av den äldre systern. Cheerleader och jätte poppis på High School. Livet blev inte alls som hon tänkt sig men hon ger inte upp. Finns det någon rättvias blir Ms Blunt snart en storstjärna. Dessutom spelar Alan Arkin systrarnas pappa och gör en härlig gubbe. Med tveksamma metoder gör han affärer i livsmedelsbranschen. Arkin är en "supporting actor" av bästa märke!

1 kommentar:

  1. Alan Arkin är jättebra i denna film. Men var det inte Amy Adams som spelade storasystern och fd cheer leader? Amy Adams var i alla fall också väldigt bra i filmen. Hjärtskärande bitvis. Emily Blunt spelade den struliga yngre systern.

    SvaraRadera