onsdag 13 april 2011

När får vi nog av Kennedys?

När kommer vi att få nog av familjen Kennedy? Det mesta är ju ändå urgröpt ur denna amerikanska framgångssaga som utvecklades sig till en mardröm (även om Edward Kennedys sista år ändå gav ett visst "lyckligt slut"). Trots detta satt jag som klistrad framför TV:n för att se det första avsnittet av de miniserie om Kennedy - familjen som SVT nu sänder på lördagskvällar (mina intryck av första avsnittet: http://svtplay.se/v/2388915/the_kennedys/del_1_av_4 ,var bättre än väntat, grym casting).

Det går även en två delars dokumentärserie på SVT just nu, där gamla arkivklipp blandas med Kennedy - barnens barnflickors anekdoter (se första avsnittet här: http://svtplay.se/v/2389099/familjen_kennedy). Sevärt och fascinerande även här, trots att det egentligen rör sig om gammal återanvänd skåpmat.

Fascinationen inför Kennedy - familjen kan nog förklaras med att det bakom de snygga fotografierna dröjde sig lögner och mörker, samt en viss potential som aldrig uppfylldes, delvis på grund av faktorer bortanför familjemedlemmarnas kontroll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar