fredag 7 december 2012

Oscar Niemeyer 4Ever.Igår avled en av arkitekturens giganter, den brasilianska arkitekten Oscar Niemeyer. Han var kanske den störste av dem alla. Oscar Niemeyer personifierade modernismen, som fick sitt slutliga crescendo i hans funktionellt futuristiska byggnader. Kanske främst manifesterat i den brasilianska huvudstaden Brasilia, en modernistisk storstad som växte upp ifrån ingenting mitt ute i djungeln, och som visade att ingenting är omöjligt för människan.

Oscar Niemeyer nådde den aktningsvärda åldern 104 år, och det var verkligen ett liv väl spenderat. Han var aktivt in i det sista, slutade aldrig att rita byggnader åt beställare över hela världen, och hans genialitet gick aldrig förlorad. Ett byggnad signerad Oscar Niemeyer är garanterat en oförglömlig upplevelse (och en bra ursäkt till att drömma om en resa till Brasilien).

Om ni vill veta mer om Oscar Niemeyer, så bjuder hans officiella hemsida på mycket godis. Fullt av bilder och ritningar av de byggnader som han ligger bakom: http://www.niemeyer.org.br/.


Om ni undrar varför Oscar Niemeyer kommer att leva för evigt, är det bara att ta en titt på byggnadsverken här nedan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar