torsdag 4 april 2013

Veckans Film: A Perfect Couple (1979).



Robert Altman avslutade sitt magiska sjuttiotal med hela tre filmer som var klara för release 1979. Tråkigt nog kom denna trippel publikfiaskon som knappt hittade ut till biograferna, signalera att Robert Altmans status som världens då främsta regissör var över, Men om Quintet är genomusel, Health är en märklig ensemble-film med en känsla av upprepning, är A Perfect Couple det bortglömda guldkornet i Robert Altmans sjuttiotalsproduktion, en film som knappt ens regissörens egna beundrare väljer att lyfta fram.

A Perfect Couple är Robert Altmans alldeles egna variant av en klassisk romantisk komedi (med sedvanlig kalejdoskopisk känsla), och samtidigt ett porträtt av det sena 70-talets post-hippie musikaliska scen i Kalifornien. En bohemisk körsångerska i ett rockband på gränsen till genombrott, blir via en video-dejtingsservice bekant med en tämligen traditionell äldre möbelhandlare. Inte det perfekta paret på pappret, men allt kan hända i en Altman - film.

Kuriosa: Filmens briljant betitlade band Keepin "Em Off The Streets fanns i verkligheten. Dessvärre misslyckades Robert Altman ambitiösa lansering av bandet när filmen blev en flopp.  

A Perfect Couple får ni försöka hitta på import-dvd. Filmens vinyl-soundtrack lär vara ännu svårare att få tag på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar