måndag 3 juni 2013

Filmlogg vecka 22.

Jag introducerar härmed en ny funktion här på bloggen. Varje måndag kommer jag att publicera en filmlogg med korta omdömen av de filmer som jag sett under veckan som var. Se det som min egen lilla riktledning till ert eget filmkonsumerande.

Uppe På Valmokullen (Gorō Miyazaki 2011). Bästa Studio Ghibli-filmen på länge. Finstämt och gulligt om ung kärlek i det tidiga 60-talets Japan. Pappa Miyazaki är även med på ett hörn, vilket borgar för kvalitet.

Motståndets Tid (Andres Veiel 2011). Rätt bra film om vägen till RAF för vänsterterroristen Gudrun Ensslin. En slags prequel till The Baader Meinhof Komplex.

Big Boys Gone Bananas (Fredrik Gertten 2011). Kul dokumentär om Doles försök att stopp Gerttens redan klassiska docu Bananas. Verkligheten överträffar dikten igen.

Liebestraum (Mike Figgis 1991). Mike Figgis må vara en underskattad auteur-regissör, men det här var bara dåligt. Inspirerat av Frank Lizsts musik, men enbart kalkon-noir.

We'll Take Manhattan (John McKay 2012). Inte så dum TV-film om legendarisk mode-plåtning med David Bailey och Jean Schrimpton i New York 1962. Mycket yta, men med en viss substans. Se den om SVT visar den igen någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar