måndag 5 maj 2014

Kaosklass!


Att den svenska skolan verkligen inte fungerar i stort är väl ingen nyhet för någon. Det var redan under min egen skoltid på 90-talet mestadels fullständig värdelöst på samtliga stadier. Jag har en del häpnadsväckande anekdoter att berätta, men väljer att låta bli. Tragiskt nog verkar det vara ännu värre idag med lärare utan auktoritet, elever med speciella behov som inte får det stöd som de behöver, och därför förstör för alla andra i klassen.

Den minst sagt prekära situation som den svenska skolan befinner sig i blir extra tydlig när man tar del av Sveriges Radions granskning "Kaosklass". Föräldrar, lärare och rektorer skickade brev som berättade om en fullständigt oacceptabel arbetsmiljö för både lärare och elever, totalt ovärdigt ett av världens rikaste länder. Inför valet i höst borde det här bli den stora frågan. Vår nuvarande regering och opposition har faktiskt ungefär lika skuld till skolans förfall, så det är totalt räfst som krävs.

Kaosklass-granskningen finns nu som gratis e-bok. Ett skakande dokument som alla borde läsa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5850954.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar