söndag 12 oktober 2014

Filmlogg vecka 41.

Flight (Robert Zemeckis 2012). Den inledande flygkraschen är spektakulär filmhistoria, resten av filmen är det inte. Mestadels segt missbrukardrama.

Paradis: Tro (Ulrich Seidl 2012). Andra delen i Seidels paradis-trilogi om en strängt religiös kvinna som missionerar för främlingar i Wien. Obehaglig och olustig, men kanske ett litet mästerverk. Finns att se på SVTPlay:  http://www.svtplay.se/video/2386087/paradis-tro.

Container (Lukas Moodysson 2006). Moodyssons experimentella "stumfilm med tal" är det bästa han gjort de senaste tio åren. En slags märklig meditativ filmkonst som finns att se på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=dRQPHAHap_Q&feature=youtu.be.

Stormvarning Utfärdad (John Huston 1948). Bogart & Bacall men det här är Edward G. Robinsons film. Han briljerar som pompös gangster som tar ett Florida-hotell som gisslan under en stormig natt. Fint exempel på både "klaustrofobisk" & "tropisk" noir.

Ormens Ägg (Ingemar Bergman 1977). Ingemar Bergmans enda äventyr i den internationella kommersiella filmindustrin behöver omvärderas. Totalt olik regissörens övriga filmen. En dyster dystopisk thriller i Weimar-erans Berlin. Min favorit-Bergman faktiskt, som finns att se på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=PTKIEr6V__k&feature=youtu.be&list=UUyLlOb7PJOKahq8EGscJIew.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar