lördag 7 juni 2014

Down in the jungle room.I slutet av sitt liv var Elvis Presley så blasé/uttröttad att han knappt orkade ta sig till inspelningsstudion. Diverse missbruk och ett ständigt turnerande tog formligen musten ur en man som mest av allt hade behövt vila upp sig ordentligt för att kunna ta tag i sitt liv. Elvis ständigt profit-hungriga skivbolag RCA satte då upp mobil inspelningsutrustning i Gracelands famösa djungelrum för att få något slags Elvis - material att ge ut.

De inspelningar som Elvis gjorde i djungel-rummet kom att bli de sista studioinspelningar som han spelade in. Fast då de gavs ut på hans två sista album From Elvis Presley Boulevard, Memphis, Tennessee och Moody Blue, hade producenten Felton Jarvis lagt på massvis av stråkar och annat pålägg, vilket för många kom att dölja vilka otroligt starka insatser som Elvis Presley gjorde på de här inspelningarna. Visserligen är det mestadels sentimentala ballader, men han sjunger dem med en sådan känsla att även det mest mediokra låtmaterialet lyfter.

För den som verkligen vill höra hur bitvis fantastiskt de här inspelningarna ursprungligen var, finns nu The Jungle Room Sessions att lyssna på via YouTube. Utan påläggen visar det att Elvis Presley var långt ifrån slut som artist åren före sin död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar