måndag 16 februari 2009

The Wrestler.

Tja, vad ska man säg om 2000 - talets motsvarighet till Rocky, förutom att den kommer få machomän att gråta och som man säger gå hem i stugorna. The Wrestlers styrka är just wrestlingen. Vi får en osminkad skildring av en hård subkultur som sakta förgör sina utövare. Den vänskap som finns brottarna emellan är samtidigt fin och rörande.

Men det är kanske det som är filmens problem, det blir för gulligt. Speciellt i andra halvan då den spårar ur i det värsta sentimentala melodramet. Underhållande kanske men fruktansvärt konventionellt. Jag tycker även av Mickey Rourkes gestaltning av Randy är mer fysiskt trovärdig än ett genomborrande personporträtt. Vi får väl se hur länge hans "comeback" håller i sig. Risken är att han får ägna de närmaste åren åt allt sämre uppföljare till den här välgjorda men ändå inte speciellt uppseendeveckande filmen.

Fotnot: Det är inte bara Mickey Rourke är tillbaka här. Även regissören Darren Aronfsky räddar sin karriär. Hans förra film The Fountain är en av de sämsta filmer som gjorts och såg ut som ett trist slut för en mycket lovande filmmakare, men han reste sig från det fiaskot snabbt!

1 kommentar:

  1. Jag gillar The Fountain, såg den två gånger på Filmfestivalen. Jag är i och för sig lite svag för Rachel Weisz... Hon är häli.

    SvaraRadera