tisdag 24 maj 2011

Congratz Mr Zimmerman.

Bob Dylan fyller idag sjuttio år, men av någon anledning har han alltid känts "Forever Young" (Bob DylanForever Young) för att citera honom själv, eller snarare är han numera en väldigt ungdomlig äldre herre, medan han som yngling tycktes besitta åratal av erfarenhet. En person bortom alla åldrar helt enkelt som nog inte har överraskat oss för sista gången med sin aldrig sinade briljans.

Jag vet inte om det är en slump att jag i vår mestadels enbart har lyssnat på Bob Dylan (och Bossa Nova), men Robert Zimmerman har en förmåga att dyka upp som gubben i lådan när man minst anar det. Det kan gå år utan att du knappt lyssnar på hans skivor och så kommer behovet av att bara få höra honom helt plötsligt.

Utbudet av Bob DylanSpotify är som alla vet minimalt, det gör inget om man som jag har cirka trettio album med honom i CD-hyllan, ni andra får hålla till godo med den här spellistan med Dylan-covers som tidningen Sonic satt ihop: Sonic: Dylan 70!. Det är faktiskt inte alltid Dylan själv som spelat in de ultimata versionerna av sina låtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar