fredag 24 juni 2011

100 album du inte visste att du behövde höra #29 Breakaway (1975).



Art Garfunkels solokarriär är kanske ingenting som man behöver kolla in något närmare (till skillnad ifrån hans filmkarriär, ni måste se Nicholas Roegs Bad Timing ifrån 1980 med en briljant Garfunkel i huvudrollen). Det är ett välkänt faktum att Art Garfunkel trots sin änglalika röst behöver Paul Simons genialitet för att komma till sin rätt.

Undantaget är Breakaway, Art Garfunkels andra soloalbum ifrån 1975. Mästerligt producerat av Richard Perry, en av 70-talets stora stjärnproducenter, och med ett utmärkt låturval, blev Art GarfunkelBreakaway ett album fullt av den perfektionistiskt solindränkta 70-talspop som ligger på gränsen mellan genialitet och för mycket "sockrade" arrangemang. Är man som jag svag för genren är det här albumet rena julafton.

Också rymmer även Breakaway Paul Simon-duetten My Little Town, en tillfällig återförening som ironiskt nog blev den omaka duons största stund. En sång som även fanns med på Paul Simon – Still Crazy After All These Years, ett klassiskt album som även det släpptes 1975.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar